“Свобода” показала першу тридцятку на вибори у парламент: хто з Прикарпаття увійшов до списку

Новини, Політика

За списком ВО “Свобода” на парламентські вибори іде об’єднання націоналістів. До нього увійшли представники “Нацкорпусу”, ОУН, “Правого Сектору”, “Державницької Ініціативи Яроша” і “Конгресу Українських Націоналістів”.

Список кандидатів представили на з’їзді 9 червня, інформує Голос.if.ua. з посиланням на сайт партії.

Очолить похід націоналістів лідер “Свободи” Олег Тягнибок. Також до першої п’ятірки націоналістів увійшли лідер Національного Корпусу Андрій Білецький, командир Української Добровольчої Армії Дмитро Ярош, голова Правого Сектора Андрій Тарасенко та віце-спікер Верховної Ради України VII скликання Руслан Кошулинський. Відповідне рішення ухвалив З’їзд ВО “Свобода” 9 червня 2019 року.

“Тільки націоналісти можуть стати щитом, який зупинить реванш промосковської нечисті. Ми маємо повернути українцям почуття гідності й гордості. Ми маємо забрати те, що належить нам по праву. У нас особлива місія: не посоромити слави героїв, захистити майбутнє дітей. Потужна фракція націоналістів повинна бути в парламенті. Вона не дасть знищити Українську державу і покаже якісну роботу на користь української нації, на забезпечення достойного життя для кожного українця. Зміни ми можемо запропонувати не просто на словах, а вже реальними напрацьованими законопроектами”, – заявив під час з’їзду “Свободи” Олег Тягнибок.

Окрім спільного списку, під час зібрання також затвердили перелік кандидатів у одномандатних мажоритарних округах. На вибори націоналісти йдуть із програмою «Україна – понад усе!».

Першу тридцятку, яка піде по списку ВО “Свобода” оприлюднив Богдан Досюк.

Перша тридцятка об’єднаних українських націоналістів, які підуть по списку ВО “Свобода” на виборах до Верховної Ради України:

1. Олег Тягнибок, Голова ВО “Свобода”.
2. Андрій Білецький, Голова ПП “Національний корпус”.
3. Дмитро Ярош, Лідер ГО “ДІЯ”.

У списку є декілька представників Прикарпаття. Зокрема під №6 – уродженець Надвірнянщини, народний артист України Богдан Бенюк, №8 у голови Івано-Франківської обласної ради, науковця Олександра Сича, під №17 опинився заступник міського голови Івано-Франківська Олексій Кайда, №29 отримав депутат Івано-Франківської облради, голова обласного осередку ВО “Свобода” Михайло Королик.

Нагадаємо, про свої наміри боротись за мандат від ВО “Свобода” нещодавно заявила і секретар Івано-Франківської міської ради Оксана Савчук, яка вже «фальстартанула», не дочекавшись реєстрації та дозволу на проведення передвиборчої агітації, розмістивши агітаційні бігборди.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.