СБУ попередила потужний терористичний акт у Запоріжжі (відео) :залишилось 3 дні

Кримінал, Новини

Співробітники Служби безпеки України попередили потужний терористичний акт в одному з густонаселених місць у центрі Запоріжжя.

Оперативники спецслужби встановили, що замовником теракту було так зване «МГБ ДНР». За задумом кураторів вибух мав призвести до численних людських жертв та дестабілізації суспільно політичної обстановки у мирному регіоні. «Інформація про вибуховий пристрій надійшла до Центрального апарату Служби – і група, сформована т.в.о.

Голови СБУ Іваном Бакановим, виїхала до Запоріжжя для відслідковування зловмисника», ‒ повідомив начальник Департаменту контррозвідки СБУ Олексій Петров.     Виконавцем теракту куратори обрали мешканця Донецької області, якого співробітники Служби контролювали з моменту перетину лінії розмежування. У Запоріжжі зловмисник заклав вибухівку потужністю півтора кілограма пластиду поблизу дитячого майданчика. Пристрій активувався за допомогою мобільного телефону. Співробітники СБУ таємно від виконавця дезактивували вибуховий пристрій. Для забезпечення стовідсоткової безпеки громадян о шостій ранку була здійснена евакуацію мешканців прилеглих будинків та обмежено в’їзд на прилеглу територію.

В інтересах слідства правоохоронці здійснили аудіо-, відео-, фотофіксацію закладання вибухівки. “Після того, як зловмисник вийшов за межу й намагався активувати пристрій, він поїхав до готелю, подивився новини – не побачивши інформації про надзвичайні події, повернувся до місця закладання вибухівки», ‒ зазначив Олексій Петров. Співробітники СБУ затримали «підривника» згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України відразу після повернення на місце потенційного злочину. У межах кримінального провадження розпочатого за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії. Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.