Івано-Франквська міськрада звернулася до центральної влади щодо закупівлі інсуліну (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини

Детутати Івано-Франківської міської ради звернулися до Кабінету Міністрів та Верховної ради  із проханням виділити з державного бюджету додаткові кошти на закупівлю інсуліну для людей з цукровим діабетом.

Відповідне звернення було прийнято сьогодні на сесії міської ради, інформує Голос.if.ua

Згідно зі зверненням, міськра рада має на забезпечення інсулінозалежних люлей тільки 5 мільйонів 200 тисяч грн., що складає 55% від потреби – а це майже 9,5 мільйони. Так наразі міська рада заборгувала аптечним пунктам 846 тисяч гривень.

“Така ситуація веде до створення соціальної напруги у місті. Міських бюджет немає додаткових коштів, які б могли виділити на закупівлю інсуліну. Власники аптечних пунктів вже незадоволені ситуацією із заборгованість. Тому просимо і наполягаємо виділили з державного бюджету додаткових коштів на придбання інсуліну для людей, що мають життєву необхідність у його застосуванні, – йдеться зверненні.

Переглянути відео:

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.