Ющенко відмовився свідчити в Генпрокуратурі у справі про привласнення «Межигірʼя»

Кримінал, Новини

Третій президент України Віктор Ющенко особисто з’явився в Генеральну прокуратуру за викликом слідчого на допит 4 червня. Там йому вручили підозру про причетність до розтрати 540 млн грн і сприяння президенту-втікачу Віктору Януковичу в заволодінні резиденцією “Межигір’я” в Нових Петрівцях під Києвом.

Про це theБабелю повідомило джерело в ГПУ.

При цьому Ющенко відмовився давати свідчення Генеральній прокуратурі у справі про «Межигір’я».

«Ющенко відмовився відповідати, скориставшись статтею 63 Конституції, згідно з якою особа не несе відповідальності за відмову давати свідчення або пояснення щодо себе, членів сім’ї або близьких родичів, коло яких визначається законом», – розповіло джерело.

У Генпрокуратурі підозрюють, що Віктор Ющенко заволодів державним майном, «діючи за попередньою змовою з групою осіб, шляхом зловживання своїм службовим становищем».

За версією ГПУ, це сталося за його президентства в 2004—2009 роках. Виведену з державної власності землю він передав Віктору Януковичу, який побудував там свою резиденцію. Підозру надіслали Ющенко ще 24 травня.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.