Екстрена медична допомога в Україні буде працювати за оновленими протоколами -МОЗ

Здоров'я, Новини

В Міністерстві охорони здоров’я заявили про впровадження нових протоколів надання екстреної допомоги, які базуються на принципах доказової медицини. Їх було затверджено наказом МОЗ №1269 учора, 5 червня 2019 року. Зазначається, що дані протоколи є обов’язковими для виконання для служб екстреної допомоги усіх форм власності.

У МОЗ давно говорять про реформування галузі надання невідкладної допомоги в Україні. Зараз здійснюються перші реальні кроки в цьому напрямку. Оновлення протоколів надання допомоги покликане покращити її якість та ефективність, а також доступність для кожного громадянина. Крім того, планується проводити роботу зі зниження кількості хибних викликів «швидкої».

Неухильне слідування протоколам дозволяє знизити ризик впливу на надання медичної допомоги так званого «людського фактору». Коли працівник «швидкої» приймає рішення, виходячи з власного досвіду, а не з розроблених рекомендацій. Крім того, слідування чітким та оновленим, сучасним стандартам зводять до мінімуму ймовірність помилок під час надання швидкої допомоги. Працівники «екстренки» діятимуть чітко за прописаними алгоритмами.

Впровадження нових протоколів – це вагомий крок до затвердження принципів доказової медицини в Україні.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.