Відомий дієтичний продукт визнали небезпечним для серця

Здоров'я, Новини

Вчені прийшли до висновку, що вживання білого м’яса може викликати підвищення рівня холестерину в крові.

Довгий час вважалося, що дієта з високим вмістом червоного м’яса сприяє розвитку серцево-судинних захворювань. Про це повідомляє 1News.

“Твердження, що споживання в їжу білого м’яса менш шкідливо для вашого серця, все ще залишається вірним, тому що від вживання червоного м’яса можуть бути і інші наслідки, які сприяють серцево-судинним захворюванням”, – говорять дослідники з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско .

Також вони визначили, що білки, які знаходяться в овочах, молочних продуктах і бобових, не мають негативного впливу на досліджуваний показник. Тоді як вплив білого і червоного м’яса був ідентичним – рівень холестерину зростав.

Таким чином, дотримання дієти з високим вмістом насичених жирів призводить до збільшення загального холестерину і ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) в порівнянні з дієтою з низьким вмістом насичених жирів, незалежно від джерела білка.

Відомо, що насичені жири підвищують концентрацію ЛПНЩ або “поганого” холестерину в крові. Накопичення цих речовин в артеріях може бути причиною серцевого нападу або інсульту.

Джерело: телеканал CNN

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.