В Івано-Франківську від партії “Голос” до ВР балотуватиметься актриса Галина Баранкевич?

Політика, Суспільство

21 липня в Україні повинні відбутися позачергові вибори до Верховної Ради.

Оскільки виборча система не змінилась, то нардепів обиратимуть за змішаним мажоритарно-пропорційним принципом. Тобто 50% народних обранців представлятимуть список, сформований політичною партією, ще 50% – балотуватимуться на одномандатних виборчих округах.

За інформацією джерел Фіртки від міста Івано-Франківська від партії “Голос” буде висуватися авторитетна Галина Баранкевич – заслужена артистка України, співачка, провідна актриса Івано-Франківського облмуздрамтеатру.

Наразі вона є лідером «кастингу» серед кандидатів «Голосу» від міста Івано-Франківська.

Раніше в ЗМІ оприлюднювалася інформація про те, що кандидаткою від «Голосу» може бути активістка «Галицької партії» Наталія Сербин.

Серед претендентів називають також архітектора Володимира Гайдара, одного з директорів фестивалю PORTO FRANKO та керівника комунального підприємства, що опікується палацом Потоцьких.

Лідер Івано-Франківського “Голосу” професор Сергій Адамович напередодні повідомив, що прізвища кандидатів до ВР від партії наразі “написані олівцем” і варто дочекатися з’їзду, на якому і будуть висунені кандидати.

Нагадаємо, в ЗМІ також циркулюють чутки про те, що до Верховної Ради 8-го скликання по 83-му виборчому округу, тобто Івано-Франківську, планує балотуватись чинний народний депутат Олександр Шевченко.

Про свої наміри боротись за мандат від ВО “Свобода” нещодавно заявила і секретар Івано-Франківської міської ради Оксана Савчук, яка вже «фальстартанула», не дочекавшись реєстрації та дозволу на проведення передвиборчої агітації, розмістивши агітаційні бігборди.


Довідково:

Про створення партії «Голос» було оголошено 16 травня 2019 року, презентація відбулася на Старокиївській горі в Києві. Її керівником став український рок-музикант, композитор і в минулому народний депутат VI скликання (2007—2008) Святослав Вакарчук.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.