Рада має намір підвищити штрафи за відмову пільговикам у проїзді в маршрутках

Новини, Політика

Згідно із законопроектом, ухваленим Верховною Радою в першому читанні, відмова пільговикам у проїзді в маршрутках потягне за собою штраф для водіїв у розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 2 тис. 550 грн. 

Верховна Рада 4 червня взяла за основу законопроект №10004 “Про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову в пільговому перевезенні окремих категорій громадян”, передає кореспондент “ГОРДОН”.

За документ проголосував 231 народний депутат.

Відповідно до законопроекту, відмова в перевезенні для пільговиків потягне за собою штраф для водіїв у розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (2550 грн).

Згідно з чинним законодавством, розмір такого штрафу становить вісім неоподатковуваних мінімумів – 136 грн.

У пояснювальній записці до документа наголошують, що необхідність законопроекту зумовлена “систематичним порушенням водіями автомобільних транспортних засобів, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності законів щодо пільгового перевезення”.

“Особливого суспільного розголосу набувають непоодинокі факти відмови в пільговому перевезенні учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни. При цьому водії транспортних засобів паплюжать честь та гідність таких осіб, провокуючи соціальний конфлікт. Подібні дії водіїв автомобільних транспортних засобів… зумовлені в тому числі й недостатньо жорсткою санкцією щодо цього правопорушення”, – ідеться в пояснювальній записці.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.