За обсягами імпорту послуг Прикарпаття посідає 13 місце

Економіка, Новини

Головне управління статистики інформує

Обсяги експорту послуг підприємствами і організаціями області у І кварталі 2019р. порівняно з відповідним періодом попереднього року збільшилися на 6%,  імпорту – у 2,1 раза і становили відповідно 18,1 та 6,8 млн.дол. США. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі послугами склало 11,3 млн.дол. США.

За обсягами експорту послуг область посіла 15 місце серед регіонів України, імпорту послуг – 13 місце.

Зовнішньоторговельні операції послугами з партнерами з 96 країн світу здійснювали 90 суб’єктів господарської діяльності.

Найбільші обсяги послуг надано нерезидентам з Румунії, Чехії, Індії, Кіпру, Швеції, США. Понад 55% обласного експорту послуг складалипослуги з переробки матеріальних ресурсів, 18,5% – послуги, пов’язані з подорожами, 14% – транспортні послуги, 6,7% – послуги у сфері телекомунікацій, комп’ютерні та інформаційні.

Більше 85% обсягів отриманих з-за меж країни послуг припадало на нерезидентів з Польщі, Німеччини, Данії та Італії. Серед імпортованих послуг більше половини обсягів припадало на транспортні послуги та послуги, пов’язані з  подорожами, 20,8% – на ділові, 14% – на послуги у сфері телекомунікацій, комп’ютерні та інформаційні.

Питома вага країн ЄС у загальнообласних обсягах експорту послуг становила 75%, імпорту – 95,2%. Обсяги експорту послуг до цих країн зменшилися у порівнянні з І кварталом 2018р. на 0,7%, імпорту – збільшилися у 2,2 раза.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.