Прикарпатські фірми змовились на тендері у Закарпатті

Економіка, Новини

За результатами розгляду звернення Управління захисту економіки в Івано-Франківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Івано-Франківським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України встановлено, що під час проведення відділом освіти Свалявської районної державної адміністрації закупівлі деревини (паливна деревина, паливні брикети) учасники процедури закупівлі приватне підприємство «ОБРІЙ-ІВ» (м. Івано-Франківськ) та товариство з обмеженою відповідальністю «МІДАС-ІФ» (м. Івано-Франківськ) узгодили свою поведінку, внаслідок чого конкуренцію між ними під час участі у цих торгах було усунуто.

«Рішенням адміністративної колегії відділення такі дії ТОВ «МІДАС-ІФ» та ПП «ОБРІЙ-ІВ» визнано порушеннями законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів. За вказані порушення законодавства про захист економічної конкуренції на учасників в установленому законом порядку накладено штрафні санкції», – йдеться у повідомленні Івано-Франківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету.

Крім цього, відповідно до вимог Закону України «Про публічні закупівлі», за вчинення вищевказаних порушень ТОВ «МІДАС-ІФ» та ПП «ОБРІЙ-ІВ» на три роки позбавляються права брати участь у публічних закупівлях.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.