У Франківську за участі радника Міністра МВС напрацьовують антикорупційну стратегію (фото+відео)

Новини, Суспільство

Сьогодні, 30 травня, в Івано-Франківську радник Міністра МВС України, Голова Громадської ради при МВС України Володимир Мартиненко провів брифінг для ЗМІ.

Мова йшла про реалізацію антикорупційної комунікаційної стратегії в системі МВС, а також про майбутні парламентські вибори та готовність поліції.

За словами Мартиненка, сьогодні зібрались представники восьми областей Західного регіону. Цей захід уже не перший. Минулого року проводили такі круглі столи у східних областях.

Сьогодні тут відбудуться наукові доповіді, а також заслухають представників громадськості.

“Я думаю, що ми вийдемо на дієві кроки, які б допомагали запобіганню корупції”, – сказав Мартиненко.

За його словами, в Івано-Франківську сьогодні вдалось зібрати представників практичних підрозділів.

“У нас багато презентацій та проектів, які ми сьогодні представимо на огляд. Там є нормативна база, методика, яку можна застосовувати. В Академії здійснюється підвищення кваліфікації державних службовців. Також проходять курси уповноважені представники підприємств організацій. Сьогоднішній захід зібрав представників різних регіонів, що свідчить про те, що комунікаційна система уже почала працювати”, – зазначив проректор Національної академії внутрішніх справ Сергій Чернявський.

Володимир Мартиненко додав, корупція на сьогодні є однією з основних проблем в Україні.

“У нас чи не кожного тижня затримуються й представники Нацполіції, прикордонники міграційної служби, які незаконно себе поводять. Ці проблеми є. Ще один момент, у нас антикорупційне законодавство періодично міняється. Є багато нюансів та моментів, над якими потрібно працювати. Говорити про те, що уже все гладко і гарно працює  це буде неправильно. Але. Впевнений, що разом з працівниками ЗМІ, громадськістю ми зможемо напрацювати алгоритм. І вже через рік-два ми зможемо робити висновки з цієї діяльності”, – додав Мартиненко.

Зокрема він підкреслив, що сьогодні у суспільстві виникають питання й до діяльності антикорупційних інституцій в Україні.

“Тому потрібно працювати у цьому напрямку, залучаючи ЗМІ та представників громадянського суспільства. За результатами сьогоднішнього заходу буде напрацьовано план рекомендацій”, – кажеМартиненко.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.