На перехрестях в Івано-Франківську встановили підпірки для велосипедистів

Новини, Суспільство

Завдяки підпіркам велосипедистам зручніше чекати зеленого сигналу світлофору.

В Івано-Франківську встановили підпірки для велосипедистів, повідомляєМирослав Федорків, начальник управління комунальної політики в міськраді.

«Загалом ми встановили 18 таких стійок для зручного очікування велосипедистами зеленого сигналу світлофору», – повідомив Федорків.

Роботи замовив Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою.

Згідно зі звітом Департаменту благоустрою, у 2015-2018 роках в Івано-Франківську побудували 66 кілометрів велодоріжок, ще 35,8 кілометрів мають побудувати до 2020 року.

Торік на вулиці Бельведерській в Івано-Франківську облаштували велодоріжку за одну ніч.

Федорків розповідав, що в Івано-Франківську користуються рекомендаціями з організації велосипедного руху, розробленими для України німецьким товариством GIZ. За його словами, у місті існує сильне велосипедне лобі.

Він також наголосив, що в Івано-Франківську будують велодоріжки за малі кошти.

Згідно з тим же звітом Департаменту благоустрою, вартість бідівництва кілометру велодоріжки складає близько 300-600 тисяч грн. Для порівняння, Києві торік закладав у бюджеті будівництво велодоріжок вартістю до шести мільйонів за кілометр.

Підпірка на перехресті на вулиці Галицькій. Фото: Nazar Rohiv

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.