В Івано-Франківську вшанували пам’ять загиблих бійців в Слов’янську (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Суспільство

29 травня виповнюється пять років від загибелі шістьох прикарпатців у збитому гелікоптері на Донеччині. У зв’язку із цим в Меморіальному сквері Івано-Франківська пройшли поминальні заходи.

Десятки франківців, серед яких колеги загиблих, родичі і просто небайдужі містяни, прийшли, аби покласти квіти на могили і хвилиною мовчання вшанувати пам’ять бійців,

Трагедія сталася п’ять років тому після розвантаження харчових продуктів та проведення ротації особового складу на п’ятому блокпості біля гори Карачун в Слов’янську, що на Донеччині. Бойовики під керівництвом російського терориста Гірькіна (Стрєлкова) збили гелікоптер Національної гвардії України. Разом з генералом Сергієм Кульчицьким загинули шість бійців спец.підрозділу «Беркут» з Прикарпаття: Петро Безпалько, Василь Семанюк, Володимир Шарабуряк, Володимир Лисенчук, Петро Остап’юк та Віктор Яков’як. Вказаних правоохоронців легендарний генерал знав особисто так, як проходив службу у внутрішніх військах та міліції Прикарпаття. Через кілька днів 6 червня на блок-посту на виїзді з міста Слов’янськ загинув ще один боєц «Беркута» Михайло Шемегінський.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.