Дивні написи на будинках та парканах: у Франківську будуть боротися з інтернет-наркодилерами

Кримінал, Новини

У Франківську мало не на кожному паркані можна побачити оголошеннями про продаж наркотиків.

Вбивчої реклами чимало і на вулицях міста, і в мережі інтернет, пише Фіртка.

Дивні написи – це адреси для зв’язку з постачальником. Боротися з ними вирішили в Івано-Франківську.

За словами фахівців, підліток, який прочитав електронну адресу на будівлях міста, може легко придбати наркотик. Тому активісти почнуть замальовувати такі оголошення у всіх районах Івано-Франківська. Розпочати хочуть вже з 1-го червня.

“Пацієнти, які вживали наркотичні речовини, здебільшого зазначають, що не усвідомлювали наслідків вживання. Зараз все починається з дуже раннього віку, – розповідає завідувач наркологічного відділення наркодиспансеру Лілія Розводовська. – Повноцінну наркоманію ми фіксуємо вже у 18-19 років, коли ще кілька років тому, ми фіксували вік наркоманів 21-22″.

Активісти кажуть, що акція безстрокова. Вони також планують створити гарячу лінію, на яку небайдужі мешканці міста зможуть повідомляти про місце знаходження надписів.

“Це насправді поширена проблема, адже у кожному мікрорайоні міста ми бачили такі оголошення, як на будинках, так і на стінах навчальних закладів. Нічого – будемо боротися”, – говорить Директор департаментумолодіжної політики та спорту Віталій Матешко.

У поліції ж кажуть, такий спосіб дієвий. Це – насамперед привертання уваги. Люди будуть стежити, хто працює біля їхніх будинків.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.