«Повік не забудемо подвиг Героїв, які віддали своє життя за майбутнє України!» В Міноборони вшанували загиблих українських воїнів

Новини, Суспільство

Сьогодні, 28 травня, на території Міністерства оборони України відбувся щоденний церемоніал вшанування військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули цього дня у різні роки та внаслідок російської збройної агресії на сході України.

У пам’ятному заході взяли участь слухачі Командно-штабного курсу підвищеного рівня Академії оборони Великої Британії на чолі з директором зазначеного курсу комодором Гебером Кемблом Акландом, сенатор США Джеймс Ленкфорд, керівництво оборонного відомства, офіцери та працівники структурних підрозділів Міноборони та Генерального штабу Збройних Сил України, ліцеїсти та військовослужбовці Київського гарнізону.

Сьогодні, 28 травня, Дзвін Пам’яті пролунав шість разів. Удари дзвону супроводжувалися почесним салютом зі стрілецької зброї.

У 2015 році віддав життя, захищаючи Україну від російського агресора солдат АТАМАНЮК Роман Олександрович.

Цього дня у 2016 році від підступного російського окупанта загинули:

Солдат БЕЛОБУСОВ Анатолій Дмитрович.

Солдат БРЕЗГУН Павло Іванович.

Солдат ГАВРИЛЕНКО Роман Миколайович.

Солдат КОЧУРА Максим Юрійович.

Солдат ШИКЕРА Олександр Григорович.

Присутні вшанували пам’ять захисників України хвилиною мовчання, які ціною власного життя виборювали волю і незалежність нашої держави від підступного російського окупанта та поклали квіти до Стели.

Повік не забудемо подвиги Героїв, які віддали свої життя за майбутнє України! 

Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну! Вічна їм Слава 

Довідка. Зала пам’яті захисників України створена на вшанування пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, світовий мир та порядок. Її спеціально розташовано таким чином, щоби й військовослужбовці, працівники Міноборони та Генерального штабу, й пересічні громадяни могли зайти до Зали та віддати шану своїм захисникам.

Біля споруди Зали пам’яті облаштовано церемоніальний майданчик із Дзвоном Пам’яті та Стелою, у якій вмонтовано осколки снарядів. Щоденний поминальний ритуал здійснюється ударами дзвону, залежно від кількості загиблих у цей день.

В середині Зали пам’яті, на спеціальному подіумі, розміщено Книгу пам’яті з іменами загиблих. Структура Книги побудована за принципом календаря: один розворот — один день, де згадуються всі загиблі у цей день за всі роки. Станом на зараз лише 32 розвороти (32 дні) залишаються порожніми. В усі інші дні Збройні Сили України несли бойові втрати.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.