Після рішення Морського трибуналу Росія може припинити конфлікт з Україною, — Зеленський

Новини, Політика

Президент України Володимир Зеленський зробив заяву щодо рішення Міжнародного Морського трибуналу, яке зобов’язує Росію капітулювати в конфлікті з Керченською протокою.

Так, Володимир Зеленський зазначив, що рішення Міжнародного військового судового органу може стати початком відліку припинення конфлікту між Україною і Росією.

Про це президент України заявив у своїй публікації в Facebook.

“Виконання РФ наказу Міжнародного трибуналу ООН про звільнення захоплених українських моряків і кораблів може стати першим сигналом з боку російського керівництва про реальну готовність до припинення конфлікту з Україною. Таким чином Росія може зробити крок до розблокування переговорів і вирішення створених нею проблем цивілізованим способом. Побачимо, який шлях виберуть в Кремлі. Але ми дуже чекаємо наших хлопців вдома!”, – написав гарант Конституції України.

Як повідомлялося, Міжнародний Трибунал з морського права, що засідав сьогодні, 25 травня, опублікував рішення за позовом України про захоплення українських кораблів з моряками в Керченській протоці.

Так, згідно з рішенням Міжнародного органу військової юрисдикції, Російська Федерація зобов’язана звільнити три українські судна і 24 утримуваних українських моряків і повернути їх в Україну.

 

© 2019 Інформаційне агентство ASPI
https://aspi.com.ua/news/politika/pislya-rishennya-morskogo-tribunalu-rosiya-mozhe-pripiniti-konflikt-z-ukrainoyu

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.