В Україні розпочалася парламентська передвиборча кампанія

Новини, Політика

У п’ятницю, 24 травня, у нашій державі розпочинається виборча кампанія перед позачерговими виборами до Верховної Ради.

Указ Президента України “Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів” набрав чинності вчора, 23 травня. Виборчий процес згідно із Законом “Про вибори народних депутатів України” починається з наступного дня після опублікування указу.

У Центральній виборчій комісії наголосили, що діятимуть лише у межах Конституції та законів нашої держави.

“Центральна виборча комісія діє лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачений Конституцією України та законами України, відповідно до яких не має повноважень щодо встановлення конституційності чи неконституційності указів президента, а також фактично позбавлена можливості звернення до Конституційного суду України”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Президент України оголосив про розпуск Верховної Ради під час інавгураційної промови. Пізніше Володимир Зеленський розповів, чому розпускає Раду.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.