Ходорковський про виступ Зеленського: Такого в моєму житті не було. А я бачив Єльцина в найкращі роки

Новини, Суспільство

Російський опозиціонер Михайло Ходорковський порівняв президента України Володимира Зеленського з екс-президентом РФ Борисом Єльциним і закликав допомагати главі Української держави. 
Російський опозиціонер Михайло Ходорковський написав у Facebook, що його дуже вразила промова президента України Володимира Зеленського після інавгурації, який “не соромився говорити російською”.

“Двічі дивився виступ президента Зеленського… Перший раз – просто отетерів. Подивився за кілька годин знову. І знову! Такого в моєму житті не було. А я бачив [президента Росії Бориса] Єльцина в найкращі роки”, – написав він.

На думку опозиціонера, посада президента передбачає вміння словами сублімувати волю нації, знайти компроміс і надихнути людей.

“Останнє має зробити і зробить саме суспільство, якщо президент не деморалізує це саме суспільство прикладами корупції та беззаконня, як це сталося в Росії. Перед виборами дехто в Україні говорив, як ми, в Росії: “Хто, якщо не…”, 73% сказали: “Нехай спробує…”, і мені здається, вони не помилилися”, – вважає Ходорковський.

Він додав, що президенту Зеленському й українському суспільству доведеться самостійно розв’язати багато проблем.

“Українцям зараз складно, але тепер я впевнений – вони зможуть. А ми, в ім’я нашої спільної пам’яті, повинні, просто зобов’язані допомогти. Або вже принаймні не дати їм завадити”, – підсумував він.

21 квітня 2019 року в Україні відбувся другий тур виборів президента. 30 квітня ЦВК офіційно оголосила результати виборів, перемогу здобув Володимир Зеленський із результатом 73,22% голосів виборців. 20 травня він офіційно вступив на пост президента України.

Під час своєї інавгураційної промови 20 травня Зеленський звернувся російською мовою до жителів окупованих територій, закликав не вішати в кабінетах чиновників його портрет, заявив, що готовий відмовитися від посади заради миру. Також президент оголосив про розпуск Ради.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.