ПриватБанк подав на Коломойського до суду у США — «Інтерфакс-Україна»

Економіка, Новини
Націоналізований ПриватБанк подав судовий позов проти свого колишнього власника Ігоря Коломойського до Канцелярського суду штату Делавер, у США.

Про це повідомляє «Інетерфакс-Україна», посилаючись на дані з сайту цього суду.

Позов проти Коломойського подали 21 травня 2019 року. Наразі відсутня будь-яка інформація про терміни його розгляду.

Напередодні у Зеленського запропонували виплатити Коломойському $2 млрд за ПриватБанк «взаємозаліком боргів»

Раніше Коломойський кілька разів заявляв, що повернеться в Україну після інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Додамо, що нещодавно в Україну також прилетів партнер Коломойського Геннадій Боголюбов.

Нагадаємо, що за декілька днів до виборів суди ухвалили одразу три рішення на користь колишнього власника ПриватБанку Ігоря Коломойського. Так, 18 квітня — за три дні до другого туру виборів — Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету міністрів України щодо неправомірності націоналізації ПриватБанку.

Пізніше Окружний адміністративний суд Києва ухвалив ще одне рішення на користь Коломойського, скасувавши рішення Нацбанку щодо визначення переліку пов’язаних з банком осіб.

20 квітня Печерський суд Києва скасував майнову поруку Коломойського за кредитами, які Національний банк видав ПриватБанку у 2013 році. Загальна сума цих кредитів складає 9,2 мільярда гривень. Згодом Коломойський подав 5 позовів про скасування своїх боргів перед НБУ за поручительством на користь ПриватБанку.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.