На Прикарпатті відбувся туристичний турнір пам’яті Сергія Дідича

Новини, Туризм

Наприкінці минулого тижня на базі дитячого позаміського оздоровчого табору «Перлина Придністров’я» у селі Михальче Городенківського району проходив V туристичний турнір серед учнівської молоді, присвячений пам’яті Героя Небесної Сотні, Героя України – Сергія Дідича.

У турнірі зголосилося взяти участь 18 команд, з яких 13 команд з Городенківщини: Серафинців, Ясенева-Пільного, Олієво-Королівки, Рашкова, Семаківців, Городенківського ЦТУМу, Незвиська, Луки, Глушкова, Корнева, Вікна, Тишківців. До них долучилися гості з Рогатинського району, Росільнянського ліцею, Білославської ЗОШ, Рожнівської ОТГ та Добронівської гімназії. Загалом на змагання прибуло понад 140 дітей, інформує сайт ІФ ОДА.

Вшанування розпочалося з Державного гімну України та підняття Державного прапора України. Учасники турніру вшанували хвилиною мовчання Героя Небесної Сотні – Сергія Дідича, в честь, якого і проводиться турнір.

Перед присутніми з привітальними словами виступали дружина Героя України Галина Дідич, голова районної державної адміністрації Ярослав Левкун, директор Івано-Франківського ОДЦТКУМ Михайло Косило. Вони побажали дітям плекати в собі не лише фізичну силу, а й незламну волю й дух, які потрібні будуть підростаючому поколінню, якому доведеться відбудовувати Україну й робити її заможною та процвітаючою, такою, якою її бачив наш Герой.

Змагання тривали три дні. Зважаючи, що самі змагання проходили в не завжди сприятливих погодних умовах. Вже першого дня після розселення та відкриття команди взяли участь у конкурсі розпалювання вогнища, конкурсі в’язання вузлів та краєзнавчій вікторині. В суботу учасники змагалися на дистанції «Смуга перешкод», в конкурсі «Влучний стрілець», конкурсі «Надання першої медичної допомоги» та у кращому виконанні патріотичної пісні. У неділю, в завершальний день, відбулося підведення підсумків змагань і нагородження.

За результатами трьох днів змагань місця поділилися наступним чином: Луківська НВК – І місце, Рашківського НВК – ІІ місце, а третє місце посіла команда Росільнянського ліцею. Команди-призери нагороджені туристичним спорядженням від відділу у справах молоді та спорту та цінними подарунками від Івано-Франківського ОДЦТКУМ.

Всі команди нагородженні спортивним інвентарем та грамотами від відділу у справах молоді та спорту. Довіз команд здійснював відділ освіти.

Турнір завершився Гімном України, право опустити Державний прапор отримала капітан команди переможця.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.