Рада зірвала голосування щодо змін до закону про вибори, навіть не включивши його до порядку денного

Новини, Політика

Позачергове засідання Верховної Ради закрите, наступне відбудеться 28 травня.

Верховна Рада України не включила до порядку денного президентський законопроект про внесення змін до деяких законів України у зв’язку зі зміною виборчої системи для виборів народних депутатів (№ 10319) та альтернативний до нього законопроект.
Як передає кореспондент УНІАН, за включення їх до порядку денного проголосували лише 92 народних депутата із 254 зареєстрованих у сесійній залі. Альтернативним законопроектом є законопроект авторства чотирьох депутатів. Він стосується внесення змін до закону “Про вибори народних депутатів України” (щодо здійснення виборів за відкритими виборчими списками, № 10319-1). Позачергове засідання Ради закрито без ухвалення жодних рішень. Наступне засідання парламенту відбудеться 28 травня. Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський негайно скликав Верховну Раду 22 травня, щоб внести зміни в закон про вибори народних депутатів. Зеленський запропонував скасувати мажоритарну систему виборів знизити прохідний бар’єр у Верховну Раду з 5% до 3%.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.