Лікарі дозволили людям сутулитися – це виявилося корисніше, ніж сидіти рівно

Новини
Про те, чи можна горбитися під час ходьби, досліджень поки немає.

Ще зі шкільної парти нас вчили сидіти рівно: ноги всією стопою на підлозі, хребет прямий, голова без нахилів у той чи інший бік. А от і ні. Такий варіант “правильного сидіння” потребує багато зусиль і від нього інколи теж потрібно відпочивати.

Дослідження фізіотерапевтів Університетської лікарні Дарему (Велика Британія) довело, що сутулість протягом робочого дня інколи має приходити на зміну “зразковому” рівному сидінню. Повідомляє The Sun.

Остеопат (фахівець, який за допомогою пальців визначає хворий орган або м’яз) з Лондона Гевін Сміт каже: “Коли ми сидимо рівно, то активуються м’язи живота, тазу та спини, а коли сутулимось, ці органи тіла розслабляються. Це дуже корисно для загального функціонування організму. Часто навіть отаке “зразкове” сидіння (спина прямо, ноги рівно) може перенапружити хребет і призвести до проблем з диханням”.

Тож інколи дозвольте собі згорнутися на стільці, ніби в бабусиному кріслі, розвалитися на нараді, як вдома на дивані, або покласти ноги на стіл, наче “великий бос”. Це корисно для здоров’я!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.