Зеленський: Головний аргумент для розпуску Ради – довіра громадян України до цього інституту становить 4%. Юридична підстава – із 2016 року не було коаліції

Без рубрики

Громадяни України дали дуже низьку оцінку ефективності парламенту, заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з лідерами фракцій Ради.

Є як політичні, так і юридичні підстави для припинення повноважень Верховної Ради VIII скликання і призначення дострокових парламентських виборів. Про це на зустрічі з головами парламентських фракцій 21 травня заявив президент України Володимир Зеленський, інформує його прес-служба.

“Головним аргументом для розпуску Верховної Ради є дуже низька довіра громадян України до цієї інституції – 4%. Це оцінка роботи парламенту і найвагоміший аргумент для припинення його повноважень. Я як гарант Конституції зобов’язаний гарантувати права громадян України. Юридична підстава для розпуску – із 2016 року не існувало коаліції”, – сказав Зеленський.

Учасники зустрічі обговорили дату проведення дострокових виборів. Вона буде залежати від того, коли президент видасть указ про розпуск парламенту, зазначили у прес-службі.

Також ішлося про скликання позачергового засідання Верховної Ради для ухвалення змін у чинне виборче законодавство, зокрема про скасування мажоритарної системи та зниження прохідного бар’єру до 3%.

На церемонії інавгурації, що відбулася 20 травня, Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради.

21 травня в Адміністрації Президента тривали консультації Зеленського з головами парламентських фракцій. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко після зустрічі заявив, що орієнтовно дострокові парламентські вибори відбудуться 21 липня, водночас перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко назвала дві можливі дати: 21-ше або 28 липня.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.