США дозволили тимчасово відновити роботу Huawei

Економіка, Новини

Міністерство торгівлі США тимчасово послабило обмеження, введені проти китайського виробника смартфонів Huawei. Про це відомство повідомило на своєму сайті. Послаблення зроблено з метою спростити перехідний період для тих американських компаній, що мають контрактні домовленості з китайською корпорацією.

Huawei отримала від міністерства тимчасові загальні дозволи, які дозволять підтримувати існуючі комунікаційні мережі та надавати програмне оновлення користувачам, які вже купили смартфони китайської компанії.

Дозволи будуть діяти до 19 серпня. Про те, що буде після цієї дати і як компанії працювати з американськими клієнтами надалі, в повідомленні не уточнюється.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп має намір підписати указ про повну заборону використання на території країни телекомунікаційного обладнання, яке може «завдати шкоди національній безпеці» країни (зараз заборона Huawei в США поширюється тільки на державні установи). Huawei звинувачують в крадіжці технологій, шпигунстві і продажу американських комплектуючих до Ірану всупереч санкціям проти цієї країни. Уряд США до цього неодноразово звинувачувало Huawei в зборі персональних даних користувачів і передачі їх владі Китаю.

Першими про припинення співпраці з Huawei оголосили Google і американські виробники чіпів для процесорів Qualcomm, Xilinx і Broadcom. На нових пристроях китайської компанії не буде їх програмного забезпечення і компонентів.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.