Дій сьогодні: понад 700 франківців пройшли безкоштовне обстеження

Здоров'я, Новини

Впродовж трьох тижнів проекту жіночого та чоловічого здоров’я “Дій сьогодні” обстеження вже пройшли більше ніж 700 осіб, серед них – 540 жінок.

Їм за показаннями проведено 475 цитологічних обстежень, 85 мамографій, 204 УЗД-обстеження, 233 кольпоскопії, 23 обстеження на маркери онкологічних захворювань в лабораторії “Сінево”, 15 жінок скеровано на дообстеження, виявлено дві вагітності. Огляд пройшли також 46 дівчат-підлітків, інформує з посиланням на Управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради.

Цьогоріч участь у проекті беруть і чоловіки, щоправда, вони дещо менш активні, ніж жінки – впродовж дії проекту огляд лікаря-уролога та хірурга пройшли 140 чоловіків, яким проведено 6 цитологічних обстежень, 82 УЗД-обстеження, 45 обстежень на маркери онкологічних захворювань в лабораторії “Сінево”.

Нагадаємо, що проект буде діяти до кінця травня, тому кожен охочий має можливість взяти участь та не бути байдужим до свого здоров’я, для цього потрібно зробити п’ять простих кроків:

1.Прийти в оглядовий кабінет найближчої поліклініки.

2.Поспілкуватися з лікарем та отримати свою «Картку здоров’я».

3.Здати загальні аналізи крові.

4.Виконати рекомендації лікаря та пройти необхідні обстеження.

5.Зберегти свою «Картку здоров’я», щоб наступного року знову пройти обстеження.

Адреси поліклінік та жіночих консультації, в яких можна пройти огляд можна дізнатись на банерах у медичних закладах або за телефоном 55-18-96.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.