Весілля у піснях та ладканках: на Прикарпатті пройде унікальний фестиваль

Новини, Суспільство

З нагоди Міжнародного дня музеїв, в рамках 15-ого Міжнародного фольклорно-етнографічного фестивалю «Коломийка – 2019» в Національному музеї відбудеться фольклорне дійство «Весілля у піснях та ладканках».

Захід організований спільно з відділом культури Коломийської районної ради та присвячений особливостям весільного обряду Гуцульщини та Покуття ХХ століття, пишуть Версії з посиланням на сайт Національного музею.

У програмі дійства: відтворення весільних обрядів – ладкання, вбирання деревця, шиття вінка, благословення; виставка весільних атрибутів – вінків молодих, дружок, обрядових хлібів, рушників; презентація книжки Миколи Гаєвого «Ой заграли музиченьки» (весільний обряд с. Нижній Вербіж).

У фольклорному святі візьмуть участь громади сіл Отинія, Великий Ключів, Печеніжин, Ворона, Сопів, а також троїсті музики с. Мишина Коломийського району.

Початок дійства 24 травня об 11.00.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.