Івано-Франківськ увійшов у ТОП-20 найкрасивіших міст України

Новини

Місто Івано-Франківськ увійшов у ТОП-20 найкрасивіших міст України. Окрім нашого міста, з Прикарпаття до рейтингу увійшли Галич та Яремче.

Івано-Франківськ посів шосте місце, випередивши Чернівці, Вінницю, Ужгород і Кам’янець-Подільський. Рейтинг склав сайт  igotoworld.com.

Як і більшість історичних міст України, Івано-Франківськ виріс із фортеці, але те що колись було серцем, зараз встелило землю: камінням фортеці нині викладені міські вулиці. Сучасне серце міста б’ється на «Стометрівці» ‒ пішохідній найбільш живій вулиці Франківська з безліччю кав’ярень, крамничок та книгарень. Тут ідеально відчувається домашня, безтурботна, тепла атмосфера європейського міста, – йдеться на сайті igotoworld.com.

Найкрасивіші місця Івано-Франківська, за версією сайту, Стометрівка, Ратуша, Музей мистецтв Прикарпаття, Кафедральний собор Святого Воскресіння, площа Міцкевича, Міський парк культури і відпочинку імені Тараса Шевченка, Міське озеро, Фортечна галерея “Бастіон”.

Випередили наше місто Київ, Львів, Одеса, Харків, Дніпро.

На 11-й сходинці ТОП-20 найкрасивіших міст України автори списку розмістили Галич, а на 16-й сходинці ТОП-20 найкрасивіших місць України опинилося Яремче.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.