У Древньому Галичі з’явилась 25-метрова “вишита доріжка” (фото)

Суспільство

У День вишиванки Галич розквіт барвистими візерунками та українськими орнаментами.

Сотні галичан, вбраних в український вишитий одяг, прийшли на Майдан Різдва, щоб відзначити свято національної культури, духовності та красиповідомляють у прес-службі Галицької РДА.

Кульмінацією дійства стало відкриття символічного «вишитого рушника» до підніжжя пам’ятника королю Данилу Галицькому.

Авторами проекту стали учні та вчителі Малої академії народних ремесел м.Галича, які, не зважаючи на дощову погоду, впродовж трьох днів розмалювали бруківку.

При цьому використовувалися давні орнаменти з рукописного Галицького Євангелія та Храму св.Пантелеймона.

«Створюючи цю «вишиванку», нам важливо було використати такий орнамент, який би символізував Галич, нашу ідентичність та код української нації», – наголосила директор МАНР Стефанія Сидорук.

А втілити ідею в життя вдалося за сприяння керівництва райдержадміністрації та міської ради.

За задумом організаторів, дана доріжка повинна стати не лише окрасою міста, але й ще однією туристичною принадою Галича.

Завершилося святкування велелюдним дитячим танцювальним флешмобом, а потім всі бажаючі робили світлини на фоні «вишиванки», яка відразу стала улюбленою фотозоною галичан.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.