Облрада відмовилась розглядати питання про ліквідацію Перегінської спецшколи

Новини, Політика
Сьогодні, 17 травня в Івано-Франківську розпочалась сесія обласної ради. У залі присутні 72 депутати із 84.

На порядку денному близько 60 питань. Зокрема, депутатський корпус планує прийняти звернення обласної ради щодо внесення змін до Закону України “Про оплату праці” та щодо забезпечення коштами на виплату зарплати бюджетникам, що фінансуються з місцевих бюджетів, інформація про наповнення місцевих бюджетів в частині податкових платежів, затвердження Звіту за результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності Івано-Франківської обласної ради та Антикорупційної платформи Івано-Франківської обласної ради на 2019-2020 роки.

Водночас депутатів поінформують про виконання обласного бюджету за перший квартал 2019 року. Частина проектів рішень стосуватиметься внесення змін до низки рішень обласної ради, в тому числі до обласного бюджету на 2019 рік та семи регіональних питань.

А традиційно розпочали із нагороджень. Опісля перейшли до розгляду питань. Та на початку засідання голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич закликав депутатів бути для області гарантами стабільності у світлі наближення чергових виборів та інавгурації новообраного президента.

Заступник голови облради Василь Гладій запропонував повернути на доопрацювання та не розглядати питання про ліквідацію Перегінської спецшколи без вирішення питання щодо подальшого працевлаштування колективу. До слова, працівники школи сьогодні прийшли до зали засідань, аби звернутися до депутатів з таким ж проханням.

Голова фракції “Свобода” Михайло Королик зауважив, що питання розглядали на комісії і представник департаменту запевняв, що з колективом все погоджено і буде реорганізація закладу, а не ліквідація.

«Насправді, ОДА в обличчі департаменті освіти дала в штангу. Бо так красиво говорили, а зараз роблять вигляд, що будуть вирішувати проблему. Хоч самі цю проблему створили. А це долі людей. ОДА мали ретельно підготувати це питання, вирішити завчасно, яка доля чекає персонал та приміщення школи. А не підставляти депутатів, які ніби так неочікувано для всіх вирішили закрити заклад. Бо не вина депутатів, а саме департаменту освіти», – резюмував Королик.

Відтак, 70 депутатів підтримали пропозицію зняти це питання з розгляду.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.