На Вовчинецькій в одному з будинків майже тиждень немає газу

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську на вулиці Вовчинецькій в будинку 186 уже п’ять днів немає газу.

Люди скаржаться, адже це викликає значні трудності в житті мешканців будинку. В багатьох квартирах є діти, а через відсутність газопостачання приготування їжі стає просто неможливим. Пощастило тільки тим людям, в яких в квартирі є електроплита.

Мешканець будинку Максим Бойков каже, що можлива проблема криється в тому, що нещодавно мешканці будинку зголосилися змінити лічильники.

Власники двох квартир не підтримали інших мешканців та відмовились змінювати лічильники. Через це тепер страждають всі мешканці нашого будинку, – розповідає Максим.

В регіональній газовій компанії Івано-Франківськгаз кажуть, що проблема в падінні тиску. Відповідно до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» АТ «Івано-Франківськгаз» у побутових споживачів здійснює безкоштовне встановлення лічильників. Монтаж приладів обліку відбувається згідно розроблених графіків.

17 травня було розпочато роботи по встановленню безкоштовних лічильників по вул. Вовчинецька, 186. Про що споживачів було попередженні заздалегідь оголошенням. На жаль, по завершенню робіт відновити газопостачання працівників Івано-Франківського відділення «Івано-Франківськгазу» не змогли, оскільки спеціальний прилад — манометр — показав падіння тиску в газопроводі. Тому фахівці газового господарства повинні перевірити у кожній квартирі, чи нема витоку газу. Адже від цього залежить безпека мешканців дому, – коментує для МІСТА Володимир Монюк, головний інженер Івано-Франківського відділення АТ «Івано-Франківськгаз».

Як тільки буде обстежено газопроводи усіх квартир, постачання газу буде відновлене.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.