До уваги прикарпатців! Укрпошта хоче закрити відділення у невеликих селах

Новини, Суспільство

Укрпошта вважає вдалим експеримент із запровадження у селах пересувних відділень, який проходив на Чернігівщині, тепер хочуть розширити його на інші області

Про це заявив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський, повідомляє Громадське.

Поштові відділення у селах – збиткові, їх треба замінити пересувними поштовими відділеннями, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Чернігівській області для цих потреб закупили 138 автівок підвищеної прохідності та фактично з нуля набрали персонал. Адже більшість працівників стаціонарних відділень, які працювали на частину ставки, відмовилися переходити на нові умови роботи.

Наголошується, що вартість проекту складає близько 80 млн грн.

“Я вважаю, що це єдиний спосіб повністю покрити територію України. Бо поштові відділення в селах, в яких проживає менше 2 тис. населення, завжди будуть збиткові. Тому, по-хорошому, цей проект має бути розширений на всю територію України”, – заявив Смілянський.

Зазначається, щоб продовжити проект з пересувних відділень потрібні інвестиції, яких зараз немає. Хоча один із міжнародних банків готовий видати кредит на 800 млн грн під низькі проценти.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.