ДТЕК завершив купівлю контрольних пакетів акцій двох обленерго

Новини, Суспільство

Український енергохолдинг ДТЕК закрив операцію з придбання 68,2949% “Одесаобленерго” і 93,9978% “Київобленерго” в холдингу VS Energy.

Компанія ДТЕК завершила операцію з придбання в холдингу VS Energy контрольних пакетів акцій двох обленерго: 68,2949% – АТ “Одесаобленерго” і 93,9978% – ПАТ “Київобленерго”. Про це з посиланням на прес-службу ДТЕК повідомило 16 травня агентство “Інтерфакс-Україна”.

“Компанія розробляє програму розвитку електричних мереж у Київському та Одеському регіонах. Мета – підвищення якості та надійності розподілу електроенергії, поліпшення клієнтських сервісів”, – цитує агентство компанію.

Також ДТЕК планує сфокусуватися на системній цифровізації управління інфраструктурою, зазначили у прес-службі.

“Одесаобленерго” і “Київобленерго” повідомили у пресі, що із 17 травня відкликають видані раніше довіреності.

Компанії є операторами системи розподілу в Одеській і Київській областях і не займаються постачанням електроенергії. Надаючи дозвіл на концентрацію, Антимонопольний комітет (АМКУ) поклав на ДТЕК низку зобов’язань, які покликані усунути можливий вплив на суміжні ринки – постачання та виробництво електроенергії.

“Таким чином, концентрація нових активів компанією ДТЕК не обмежує клієнтів у ринковій можливості самим обирати, у кого їм купувати електроенергію. На сьогодні ринок постачання електроенергії клієнтам повністю конкурентний, і ДТЕК підтримує розвиток цієї конкуренції”, – підкреслив генеральний директор “ДТЕК Мережі” Іван Гелюх.

25 квітня Антимонопольний комітет України більшістю голосів дозволив групі ДТЕК придбати контрольні пакети акцій “Київобленерго” і “Одесаобленерго” у групи VS Energy. Повідомлення про це регулятор опублікував на своєму офіційному сайті.

Голова АМКУ України Юрій Терентьєв наголошував, що ДТЕК купує тільки електричні мережі, а не компанії-постачальники, і монополізації ринку у цьому разі не відбувається.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.