НАБУ повідомило Аллерова про підозру у заволодінні майном Нацгвардії, він і ще двоє підозрюваних – в ізоляторі тимчасового тримання

Кримінал, Новини, Політика

У Національному антикорупційному бюро повідомили, що зараз вирішують питання про обрання запобіжного заходу трьом підозрюваним у розтраті майна Національної гвардії України, серед яких – колишній командувач Нацгвардії Юрій Аллеров. 
14 травня детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили трьох осіб про підозру у заволодінні майном Головного управління Нацгвардії на 81 млн 640 тис. грн, повідомляють 15 травня на сайті НАБУ.

У відомстві зазначають, що йдеться про колишнього командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова, генерального директора компанії-забудовника “Укрбуд” Олега Майбороду та оцінювача, яких затримали того самого дня.

Дії Аллерова і гендиректора компанії-забудовника кваліфікують за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, оцінювача – за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК.

“Слідство встановило, що у 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України (в подальшому реорганізовано в Головне управління Нацгвардії України) та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць. Проте згодом, у 2016–2017 роках, сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро “Червоний хутір”)”, – ідеться в повідомленні.

Вартість цих квартир, як встановила проведена у межах досудового розслідування експертиза, на 81 млн 635 тис. 448 грн менша за ту, в яку було оцінено квартири, що їх мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей.

“Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють із грудня 2017 року за матеріалами журналістських розслідувань програми Bihus.info”, – додали у НАБУ.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.