Біля переходів у Франківську з`явилися нові попереджувальні написи. ФОТО

Новини

 

Акція “Відповідальний пішохід” організована патрульною поліцію по всій Україні. Сьогодні до неї приєднався й Івано-Франківськ.

Патрульні пояснюють, що наносять попереджувальні написи на тротуарах перед пішохідними переходами, щоби привернути увагу людей до Правил дорожнього руху.

“Ми, патрульні, бачимо що люди нехтують правилами. Думають, якщо це пішохідний перехід, то можна не дивитись по сторонах і не зважати на транспорт. Особливо це стосується молоді, яка не “вилазить” зі своїх гаджетів”, – каже начальник обласної патрульної Олег Костенко.

Мета – зробити поперпеджувальні написи на всіх найбільш жвавих переходах в місті.

“Відклади телефон”, “Зверни увагу на велосипедиста”, “Подивись направо” і наліво, “Візьми дитину за руку”, “Зніми навушники” – це 5 тематичних написів, які робитимуть по місту.
Перші написи нанесли на перехресті вулиць Лепкого – Незалежності.

Франківці по-різномау поставилися до новації. Один чоловік, що проходив повз поліцейських, сказав, що люди все одно не дивитимуться на попередження. Інший був переконаний, що дуже правильна акція.

Головний комунальник міста Михайло Смушак у групі “Комуналка ІФ” у Фейсбук засумнівався в результативності трафаретних попереджень.

“У світі давно напрацьовано ефективні заходи підвищення безпеки на дорогах, але ні, ми вигадуємо “своє колесо” і ставимо фігурки, і малюємо трафарети на тротуарах”, – пише він і додає, що це “некомпетенція”.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.