Окупанти “глушать” українське мовлення на півночі Криму – правозахисники

Кримінал, Новини

Окупаційна влада Криму спеціально заглушає сигнал українських мовників, у тому числі й шляхом включення російських радіостанцій на тих самих частотах.

Про це заявляють у Кримській правозахисній групі (КПГ).

Згідно з даними моніторингу КПГ, проведеного у березні-квітні 2019 року, сигнал семи українських радіостанцій у 20 населених пунктах Північного Криму повністю або частково заглушають сигналом російських FM-радіостанцій.

Зокрема, було перевірено 13 частот семи українських радіостанцій, які отримали від Нацтелерадіо дозвіл на мовлення на території Північного Криму з підконтрольних Україні селищ Чонгар і Чаплинка, що розташовані біля адмінкордону.

 “Моніторинг був організований за допомогою автомагнітол у населених пунктах Північного Криму, розташованих поруч з пунктом пропуску Чаплинка і проведено в 20 населених пунктах – Надежино, Червоноармійське, Вишнівка, Кріпке, Танкове, Пролетарка, Красноперекопськ, Радгоспне, Таврійське, Рисове, Почесне, Перекоп, Армянськ, Суворове, П’ятихатка, Карпова балка, Філатовка, Ішунь, Томашівка, Воїнка”, – повідомили правозахисники.

Результати моніторингу показали, що станом на початок квітня 2019 року на семи частотах вдалося зловити сигнал двох українських станцій і тільки у двох населених пунктах з 20 досліджених.

 

Блокування сигналу українських радіостанцій у зазначених населених пунктах ведеться також і на інших частотах, які вони отримали для мовлення з Чонгара.

У КПГ нагадали, що у листопаді 2018 року моніторинг мовлення українських радіостанцій в Криму також підтвердив системне блокування українського радіосигналу у Криму шляхом включення на цих частотах російських FM-станцій.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.