На Прикарпатті із закладів харчування вилучили понад 600 яєць і відсторонили від роботи 15 працівників

Здоров'я, Кримінал, Новини

В Івано-Франківській області за вісім місяців зареєстровано шість спалахів харчових отруєнь, від яких постраждало 65 осіб, з них 42 дитини.

Цього року спалахи реєстрували на території Яремчанської міської ради (три – приватна садиба «У Мирона», готель «У Мар’яни і Назара», приватна оселя Якуб’як М. І.), в Коломийському районі (кафе «Вербіж»), у Верховинському районі (готельний комплекс «Гостинний дім «Горицвіт»), в Івано-Франківську (в побуті), інформує Голос.if.ua з посиланням на Фіртка.

Також цього року в Івано-Франківській області зареєстровано п’ять випадків захворювань на ботулізм, під час яких постраждало шість осіб. Всі випадки пов’язані з вживанням в їжу м’ясних консервів домашнього приготування.

У ході санітарно-епідеміологічних розслідувань спалахів та харчових отруєнь спеціалісти Держпродспоживслужби області склали п’ять протоколів про порушення законодавства, вилучили з реалізації 610 яєць та відсторонили від роботи 15 працівників харчоблоків.

Керівникам об’єктів надано три розпорядження про тимчасове припинення експлуатації об’єктів, п’ять приписів щодо усунення виявлених порушень, направлено сім листів до територіальних підрозділів Національної поліції України та прокуратури, порушено одне кримінальне провадження.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.