Лікарі назвали продукти, які необхідно їсти після 40 років

Здоров'я, Новини

Медики назвали продукти, які обов’язково необхідно ввести в раціон після 40 років.

Починаючи з цього періоду, організм працює не так добре, як було в молодості, тому про здоров’я слід піклуватися з подвоєною силою, рекомендує Голос.if.ua.

Фахівці розповіли, що після 40 років в раціон необхідно обов’язково ввести жирні сорти риби, а також чорницю і помідори. При цьому не будуть зайвими різні овочі і фрукти. Вживати їх можна як в свіжому, так і в запеченому вигляді. Червоне м’ясо краще замінити на птицю або кролика, а традиційне застосовується на кухні рослинної олії- на оливкову. Крім цього варто звернути увагу на бобові, насіння льону, соняшнику і мигдаль. В якості спецій ідеально підійде куркума, яка позбавляє від депресії і є профілактичним засобом при артриті.

Кількість цукру медики рекомендують зменшити. Він прискорює процеси старіння і сприяє появі зморшок. Вживання кави необхідно скоротити до 1 чашки в день. Крім цього фахівці радять звернути увагу на цільнозернові продукти, сою і батат.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.