Гундяєву цілувала руку делегація з Тернопільщини (фото)

Новини, Суспільство

21 листопада 2019 року в Москві відбувся черговий з’їзд російської православної церкви. На цей раз – з нагоди 73-ліття головного духовника “русского міра” Гундяєва, про це інформує Голос.if.ua.

Про офіційно заявлену мету зборища – 50-річчя “монашого постригу і рукоположення у священний сан” лідера РПЦ Кіріла, згадав лише архієрей Елладської Православної Церкви митрополит Коринфський Діонісій. Останній нагадав православному світу, що у глави РПЦ є дружина та діти, однак на порушення патріархом Кирилом чернечої обітниці «закривають очі» заради мільйонів вірян РПЦ, котру він очолює.

Ми вже звикли, що увесь світ закриває очі на все, що дозволяє собі Росія, чи у сфері релігії чи громадського життя.

Приїхав на уродини також абсолютно підконтрольний Москві патріарх Єрусалиму та Палестини Феофіл III.

Від цивільної влади на дні народження були присутніми голова комітету Держдуми РФ Л.Слуцький, голова ради директорів ТОВ “Група Агроком”, президент грецької общини Росії І.Саввіді, президент “міжнародного фонду єдності православних народів” В.Алєксєєв.

Від Тернопільщини покірно нагнутися в єдиному духовному єднанні прибула делегація у складі трьох чоловік: митрополита Тернопільського і Кременецького Сергія, настоятеля Почаївської Лаври митрополита Почаївського Володимира та ректора Почаївської духовної семінарії архієпископа Шумського Іова.

Словами речників РПЦ, наші “представники” входили до складу “преосвященных архиереев Московского Патриархата, прибывших на торжества в российскую столицу” (мовою оригіналу).

Феофіл III висловив думку усіх присутніх: Пользуясь возможностью, хотим передать горячую признательность Его Превосходительству Президенту России В.В. Путину”!!!

Наша держава атакована ворогом, у логові котрого наші духовники цілують руку людині, котра цією ж рукою благословила десятки тисяч смертей в Україні.

Ідейні скрєпоносії зайшли далі: з нагоди свята, можливо, перебуваючи під дією вмісту посилки зі Свято-Андріївського кафедрального собору Запоріжжя, послідовники віровчення РПЦ, а з ними і високо достойні владики з Тернопільщини, запропонували Кірілу Гундяєву, як першоієрарху «Москви – Третього Риму», перебрати на себе роль Вселенського Патріарха. Це здавалося б маячнею для будь-якої країни, але не для Росії. Здоровий глузд і правдива історія – це не для російської православної церкви.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.