51 оновлений двір та 22 сквери: Марцінків звітує перед франківцями про благоустрій (фото)

Новини, Суспільство
Сьогодні, 4 грудня міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків відзвітувався перед містянами за 2016-2019 роки у сфері благоустрою.

Це шостий звіт очільника міста. Вже звітували про освіту, охорону здоров‘я, ОСББ, соціальну політику та економіку розвитку інвестицій, повідомляє Голос.if.ua з посиланням на кореспондентку Бліц-Інфо.

На початку зустрічі з франківцями мер зауважив, що з початку своєї каденції, хотів зробити все і одразу, аби місто стало кращим. Попри нюанси, за ці роки вдалось відремонтувати 51 вулицю, ще 7 в роботі. Найбільша гордість для міста, каже мер, реконструкція центральної частини міста — вулиця Лесі Українки та площа Міцкевича.

«Вулиця Лесі Українки — це один з найкращих проєктів в Україні. Пишаємось також Тринітарською та Станіславською. Єдина проблема, з якою стикаємось — це вандали. До прикладу, днями вночі комусь на площі Шептицького мішали туї. Таких випадків насправді є багато, але ми гордимось, що в історичній частині міста є такі вулиці», – ділиться Марцінків.

Говорили і про дороги в місті. На обслуговуванні МДК 206 км. доріг, 758,7 тис. м2 тротуарів та 213 тис. м2 газону. Місту вдалось закупили 21 одиницю нової техніки. Мер також нагадав, що у 2018 році створили комунальне підприємство «Благоустрій», яке має на балансі 37 скверів, 223 «плями», 4 відпочинкові зони та 16 дамб.

«Ми стараємось, аби кожен мікрорайон отримав відпочинкову зону. Так, оновили 22 сквери. За ці роки ми також капітально відремонтували 111 прибудинкових територій, в роботі ще 23. Мені хочеться, щоб відремонтовано було 350 об’єктів. Але вважаю, що ми достатньо рухаємось вперед», – пояснює мер.

Мер наголосив, що велику увагу звертають на доступність. Відтак, у місті облаштували 36 вулиць для маломобільних груп, встановили 97 пандусів та 44 пішохідні переходи.

Зокрема, Івано-Франківськ потрохи прямує до велосипедної столиці України, адже з 2016 року на вулицях міста активно облаштовують велодоріжки. Так, відокремили 11,7 км. велодоріжок, 1,9 км. велосмуг та 3,15 км. контрвелосмуг.

«Івано-Франківськ — безпечне місто. За ці роки ми встановили 15 острівців безпеки, 4 антикишені, 6 піднятих до рівня тротуару пішохідних переходів, 2 кільцеві розв’язки малого радіусу, 4 світлофори та 39 додаткових освітлених переходів», – резюмує очільник.

Що стосується зовнішнього освітлення, то зараз світло є на 62 вулицях, у 48 дворах та на 39 територіях навчальних закладів.

«Я задоволений, як сьогодні працює сфера благоустрою. Критика є і буде завжди, але ми маємо цілі і сміло йдемо до них», – наостанок наголосив мер.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.