29 листопада – свята, іменини, день в історії від Голос.if.ua

Новини, Суспільство

Всесвітній день інформації 

З метою сприяння формуванню, розробці та координації єдиного світового інформаційного простору, в якому вже зараз перебуває вся світова спільнота, була створена громадська організація – Міжнародна академія інформатизації, яка з 1994-го року отримала статус асоційованого члена при департаменті громадської інформації Організації Об’єднаних націй, а починаючи з 1995-го року, стала Генеральним Консультативним органом Соціального і Економічного Рад ООН. В рамках цієї міжнародної академії проводиться значна науково-практична робота, організовуються Міжнародні форуми, відкриті для всіх країн і народів, дискусії та ділові зустрічі, круглі столи та міжнародні конференції. Щорічно, в останню п’ятницю листопада проводяться так звані юзвішінскіе читання, в рамках яких відзначається Всесвітній День Інформації.

День солідарності з палестинським народом

Міжнародний день солідарності з палестинським народом відзначається щорічно 29 листопада. Цього дня в 1947 році Асамблея ООН прийняла резолюцію про розділ Палестини.

Іменини: Василь, Віктор, Дмитро, Іван, Макар, Матвій, Михайло, Микола, Сергій, Федір

День в історії:

1830 — почалося Листопадове повстання у Варшаві

1877 — Томас Едісон вперше продемонстрував фонограф

1899 — засновано ФК «Барселона»

1947 — резолюція Генеральної Асамблеї ООН № 181 про розділ британської підмандатної території Палестина, згідно з якою належало створити дві незалежні держави: єврейську і арабську, а також Великий Єрусалим, підконтрольний ООН

1975 — Білл Гейтс придумав назву своєї майбутньої компанії

Інформація підготовлена Голос.if.ua.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.