За три дні інспектори з паркування склали 40 протоколів на франківських водіїв

Кримінал, Новини

Вже третій день в Івано-Франківську працюють інспектори з паркування.

Про це сьогодні йшла мова на оперативній нараді у міського голови Руслана Марцінківа, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на Фіртка.

За цей час, а словами начальника управління транспорту та зв’язку Андрія Гіглюка, ними складено вже 40 протоколів.

Нагадаємо, торік, наприкінці вересня, в Україні набули чинності нові правила паркування транспортних засобів відповідно до закону про реформування сфери паркування.

Він передбачає законодавчий механізм невідворотності відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки та паркування і обов’язкову фото-, відеофіксацію таких правопорушень. У свою чергу органи місцевої влади мають запровадити посади інспекторів з паркування, які зможуть накладати відповідні штрафи за порушення цих правил чи несплату вартості послуг із паркування.

Загалом законом передбачено 16 випадків неправильного паркування, за які можуть накладати штрафи. Також чітко прописані випадки, коли саме транспортний засіб створює небезпеку для дорожнього руху і його можуть евакуювати.

А також, відповідно до вимог Правил дорожнього руху, – на пішохідних переходах та 10 м від них чи від проведення дорожніх робіт, або в’їздів-виїздів з прилеглих територій.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.