Франківців запрошують безкоштовно перевіритись на ВІЛ

Здоров'я

1 грудня у світі вже 30 років відзначають день боротьби з ВІЛ / СНІД. Цього дня традиційно розповідають про хворобу і те, як з нею боротися,Голос.if.ua.

До дня боротьби зі СНІДом – з 27 до 29 листопада – усі охочі зможуть здати експрес-тест у міській лікарні на вулиці Матейки: результат можна буде отримати одразу.

У міській лікарні на вулиці Матейка є кабінет дотестового консультування та тестування, в якому можна безкоштовно перевіритись на ВІЛ. А також – дізнатися, що робити й куди звертатись, якщо результат буде позитивним. Аби зробити тест, треба звернутися до приймального покою лікарні.

Лікарка кабінету Аліса Гуцуляк розповідає, що такий аналіз цілком анонімно може пройти кожен охочий. Відтак і результати отримує лише особисто за наявності документів, що посвідчують особу. Дані тесту не повідом­ляють навіть родичам.

«Усі аналізи відправляємо у центр СНІДу під номерами. Результати приходять теж анонімно. Ми консультуємо пацієнтів перед тестом про можливі наслідки і також – після отримання результату, якщо він є позитивним. Якщо результат позитивний, то з людиною проводять бесіду», – говорить Аліса Гуцуляк.

Звично на результат тесту треба чекати до тижня. Результат експрес-тесту можна буде отримати одразу.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.