Мовний скандал: у Франківську пасажира не пустили у вагон, бо він не розумів російської (відео)

Новини, Політика

Мешканка Тернополя поскаржилася на те, що її чоловіка в Івано-Франківську не пустили на потяг “Ворохта-Київ” через те, що він попросив провідницю говорити українською мовою.

Жінка розповіла, що  проводжала чоловіка на потяг до Тернополя, він дав свій квиток провідниці вагону №3. Вона до нього звернулася російською мовою: “Ґдє ваш паспорт?”, пише Голос.if.ua з посиланням на 0352.

Чоловік сказав, що не розуміє провідницю. Вона зверхньо і дуже нахабно, аби всі оточуючі почули, відповіла: “Как ето нє понялі? Ґдє ваш паспорт?” Він дуже спокійно і ввічливо попросив, щоб до нього зверталися українською мовою. А вона відповіла російською, що не впустить його у вагон.

Згодом на місце подій прийшла російськомовна начальниця поїзда, аби з’ясувати, що сталося. Їй пояснили ситуацію. Але провідниця почала брехати, нібито чоловік намагався застосувати проти неї фізичну силу, хоча він весь час тримав руки в кишенях. Але начальниця поїзда вихопила квитки зі словами, що у вагон не впустить.

“Я звернулася до одного із франківських працівників залізниці (його особа встановлюється), аби дізнатися, чому провідниця потяга не бажає послуговуватися українською, на що він відповів жахливу разу: “То хай він її заріже”. “Навіщо ви говорите такі дурні речі. Навіщо ви провокуєте конфлікт?”, – поцікавилася я у нього”, – розповіла жінка.

Наразі в Укрзалізниці прокоментували даний інцидент.

“Інформація, поширена у ЗМІ, про те, що пасажира нібито безпідставно не пустили до поїзда №143 Ворохта – Київ, не відповідає дійсності. Інцидент, про який йдеться, стався 12 листопада. За наявною інформацією, яка підтверджується свідченнями очевидців, громадянин у нетверезому стані намагався здійснити посадку до поїзда №143 Ворохта – Київ. Коли провідниця попросила надати документ, що посвідчує особу, він та жінка, яка його супроводжувала, почали штовхати та ображати працівницю”, – йдеться у дописі.

На місце інциденту викликали поліцію, яка затримала порушників громадського спокою. За цим випадком начальник поїзда склав відповідний акт. На проїзних документах проставлено відмітку «відмовлено в проїзді» на підставі пункту 8.38 Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України.


Читайте також: 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.