В Івано-Франківську провели 96 операцій на відкритому серці, 21 з них – безкоштовно

Здоров'я, Новини

Кошти залучили з міського бюджету.

Про це стало відомо під час звіту міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінків перед працівниками медичної сфери, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на  Версії.

“Ви знаєте, як непросто переконати молодому лікарю, який проводить операції на відкритому серці, щоб довірити йому життя. Переконати, що це буде добре, фахово і так, що врятує життя”, – запитав міський голова.

Відтак мер нагородив подяками лікарів міста, серед них і кардіохірурга Тараса Гудзенка, пишуть Версії.

“Дякую за довіру, за подяку. Але ця подяка не мені особисто,  це відзнака всього колективу. У нас є кардіохірургічна бригада. І від початку цього року ми до сьогоднішнього дня провели 96 операцій на відкритому серці. Ми будемо продовжувати в тому ж напрямку, розвиваючи не лише малоінвазивні й малотравматичні операції з кращим і меншим періодом реабілітації пацієнтів”, – розповів Тарас Гудзенко, кардіохірург.

Лікар заявив, що фінансову допомогу вдалося отримати завдяки міському голові й управлінню охорони здоров’я на закупівлю витратних матеріалів. Тож за ці кошти вдалося зробити 21 безкоштовну операцію на відкритому серці для 21 пацієнта.

“На жаль, лікарі, медсестри виїжджають за кордон працювати, а молодий хірург повернувся. Він працював в Польщі, а зараз працює в центральній міській клінічній лікарні. І це дуже приємно”, – підсумував мер.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.