В Івано –Франківську відбувся круглий стіл на тему: Чи зможуть «ДНРівці» захопити місто Івано -Франківськ? (фото)

Новини, Суспільство

Сьогодні 06.11.2019 року в приміщенні конференц –залу готелю «Станіславів», що в м. Івано –Франківську по вул. Чорновола, 7 відбувся круглий стіл на тему: Чи зможуть «ДНРівці» захопити місто Івано -Франківськ?

Організатором заходу виступила ГО Всеукраїнське об’єднання «Голос» (не плутати з нещодавно створеною партією «Голос» Святослава Вакарчука.)

Учасниками круглого столу стали широко відомі на Прикарпатті громадські активісти, журналісти та мешканці Івано – Франківської області, про це пише Голос.if.ua.

Опубліковано Ростиславом Гудзінським Середа, 6 листопада 2019 р.

Зокрема ведучий круглого столу голова громадської організації Всеукраїнське об’єднання «Голос» Ростислав Гудзінський представивши учасників круглого столу повідомив, що:

«В останні роки в Івано -Франківськ та область почали проникати представники бізнесу, які сповідують проросійські погляди. Так, ці особи збільшили свої частки на ринку скрапленого газу, будівельного та медійного бізнесу. За підтримки осіб з проросійськими поглядами, а іноді і особами з окупованих територій Донбасу в Івано -Франківську почали в рейдерський спосіб захоплюватись підприємства. Так,у 2016 році мешканці непідконтрольних Україні територій за підробленими документами позбавили адміністративного приміщення трудовий колектив УДКТІагротранс. Цього року схожа ситуація сталася і з Центральним продуктовим ринком м. Івано -Франківська. Така тенденція непокоїть патріотично налаштовану, проукраїнську частину мешканців Івано -Франківської області, так, як вона загрожує своєю тихою, непомітною, повзучою «окупацією» П’ємонту української демократії» -зазначив Ростислав Гудзінський.

Під час виступу Ростислава Гудзінського до залу зайшли молодики спортивної статури з специфічною зовнішністю, які представились підприємцями-орендарями Центрального продуктового ринку міста Івано –Франківська.

             Читайте також: Боротьба за Центральний ринок в Івано-Франківську: ретроспектива подій (відео)

Чи справді ці люди є підприємцями, чи заробляють на розвиток статури і м’язів в інший спосіб, висновки зробить наш читач. Ці ж особи до конференс-залу занесли і опудало власника ринку Ігоря Халаменди.

Громадський активіст Ярослав Свалеба нагадав присутнім про ситуацію, яка склалася довкола Центрального продуктового ринку м. Івано –Франківська:

« Дана ситуація виходить за рамки, тому, що такі моменти, щоб в якомусь селі Каніжів Кіровоградської області, на краю світу, якийсь нотаріус зареєстрував угоду на одне з найбільших підприємств. Всі ми це розуміємо, що це по факту є рейдерське захоплення підприємства. Тому, що коли такі підприємства продають, то партнери сідають за стіл, говорять, зустрічаються з трудовим колективом, громадськістю. А не так, що по факту заїжджають невідомі, виганяють інших. Хтось вірить, що в забутому Богом селі Каніж нотаріус зустрічався з обома сторонами «угоди»? І чому тоді одна із сторін, а саме власник відмовляється від того, шо продавав корпоративні права на власність. Ви знаєте, як такі великі підприємства продаються? Є певна процедура продажу таких великих підприємств. Попередньо власники і покупці зустрічаються, заявляють про свої наміри і лиш після того здійснюються певні юридичні правочини. Що ще мене найбільше стурбувало, так це те, що в останні роки активізувалася так звана «еліта» зі східної України і як ми бачимо, що в результаті одне з найбільших підприємств міста Івано –Франківська потрапляє до рук осіб з непідконтрольних територій. Сьогодні ми можемо припустити, що гроші, які отримуються з «базару» будуть йти невідомо куди. Думаю, що нам необхідно закликати мера м. Івано –Франківська на час розслідування справ в правоохоронних органах та судах повернути Центральний продуктовий ринок в управління комунального підприємства міста» -зазначив Ярослав Свалеба.

            Читайте також: Ігор Халаменда каже, що франківський ринок не продавав (відео)

В подальшому слово взяв представник ГО «Підприємців, роботодавців та орендарів Івано –Франківської області» Сергій Чирва, який наголосив, що:

«Підприємців міста Івано –Франківська та області турбує те, що якщо ти зранку прокинешся то можеш дізнатися, що те майно в яке ти вкладаєш гроші, працюєш, воно вже не твоє, а належить іншій особі. Коли їде машина і з машини викидають твою дружину, водія, забирають її. Коли на твоїй роботі сидять невідомі люди, які незрозуміло як туди потрапили. На жаль рейдерство в наших реаліях було, є і дай Боже аби в майбутньому його не було. Що з ним робити?  Зараз в Україні прийнято потужний закон 10/56/1, це чисто антирейдерський закон, однак на жаль на даний час він не вступив в силу і тому стали можливі такі дії. Що таке рейдерство? Це коли просинаєшся і зранку ти маєш документ, що ти вже не господар. І, що тоді робити. Закон передбачає наступний алгоритм дій, є звернення до антирейдерської комісії мінюсту, а далі вступають в дію правоохоронні та судові органи. Коли така ситуація, яка склалася з «донецькими» вже була, в 90-х роках, містом хотіли заволодіти чеченці, але тоді встала громада, правоохоронці, всі встали і не пустили гірських рейдерів до Франківська. Які б не були власники ринку, а до них є претензії, але вони наші і якщо зайдуть інші «ДНРівці» (ред.) ми не знаємо, що буде. Хоча ми знаємо, що буде, буде погано усім. Тому я закликаю діяти в межах закону і реагувати на такі прояви рейдерства на потужні підприємства нашої області». -зазначив Сергій Чирва.

Один із підприємців, активних громадян, пан Дмитрик зазначив, що ДНРівці вже давно захопили місто Івано –Франківськ. Жінки бойовиків терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР» нав’язують нам свою псевдо культуру та звичаї поки їх чоловіки воюють проти України. Дмитрик закликав небайдужих громадян консолідуватися на противагу  цій навалі зі сходу.

Тарас Жарський –керуючий партнер юридичної компанії «Віал груп» пояснив присутнім, що він не може судити чи є в діях осіб зі сходу нашої країни , які нібито придбали керуючу компанію Центрального продуктового ринку м. Івано –Франківська рейдерство. Пояснивши присутнім про ознаки так званого білого, сірого та чорного  рейдерства, Тарас Жарський закликав присутніх бути толерантними і дати можливість розібратися в ситуації правоохоронним та судовим органам до яких звернулися власники ринку.

У підсумку круглого столу громадські активісти вирішили підготувати відповідну заяву, щодо перевірки законності угоди щодо продажу керуючої кампанії «Торговий сервіс», а також інших підозрілих дій та угод із заволодінням майном в Івано –Франківській області структурами  афілійованими з антиукраїнськими та відкрито прокремлівськими силами.

Громадські активісти утворили координаційний центр, який буде реагувати на всі прояви нетолерантності, антиукраїнської діяльності в м. Івано –Франківську та області зі сторони проросійських та терористичних сил.

Детальніше про круглий стіл дивіться в ексклюзивному відео від Голос.if.ua 07.11.2019.   

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.