Цьогоріч прикарпатці витратили 25 мільйонів доларів на нові авто

Економіка, Новини

У січні-вересні в Івано-Франківську та області придбали 800 нових автомобілів. Кожна з цих машин в середньому коштувала $31 тис.

Сума витрат за 9 місяців в регіоні перевищила $25 млн, про це інформує  Голос.if.ua  з посиланням на Фіртка.

Найпопулярнішою маркою у регіоні була Toyota, яких зареєстрували 135 авто на суму $5 млн. Також попит мали Renault і Kia, – повідомляє сайт з продажу автомобілів RST.ua.

Серед компактних авто прикарпатці найчастіше купували Fiat 500.

У B-класі лідером стало Renault Sandero. Найпопулярніша модель у C-класі – Toyota Corolla. Ліфтбек Skoda Octavia найчастіше купували серед машин класу D.

Лідером E-класу була Toyota Camry. У F-класі бестселером був Porsche Panamera.

Поміж позашляховиків найбільше продажів отримав кросовер Kia Sportage, який виявився найпопулярнішим серед усіх класів.

Загалом, січні-вересні цього року українці придбали 61 тис нових автомобілів. Найпопулярнішою маркою в Україні було Renault, яких зареєстрували майже 9,5 тис авто на суму $150 млн. Також попит мати Toyota і Kia. Загальна сума витрат у перші 9 місяців поточного року становила $2 млрд.

Нагадаємо, у січні-вересні минулого року у в Івано-Франківську та області також зареєстрували 800 нових автомобілів, але сума витрат тоді становила $24 млн.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.