Прикарпатців закликають не палити опале листя і суху траву (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

На Прикарпатті пожежники уже зареєстрували близько двох десятків випадків займання осіннього сухостою, про це інформує Голос.if.ua.

Приборкати такі багаття на відкритій території непросто. Адже швидкість поширення вогню висока і це може спричинити масштабну пожежу. Коли ж таке трапляється поблизу населених пунктів, існує ймовірність перекидання полум’я на житлові та господарські споруди.

Виїзди на гасіння палаючої сухої трави завдають рятувальникам додаткових матеріально-технічних втрат. Страждає від таких займань і навколишнє середовище. Ще один небезпечний фактор спалювання сухої трави – їдкий чорний дим. Для людей, схильних до алергії, опинитися у зоні спалювання сухостою дуже небезпечно. На сільгоспугіддях можуть вигоряти залишки отрутохімікатів, які використовують для обробки ґрунтів чи рослин.

Вітер здатен переносити небезпечні продукти згоряння на великі відстані. Відтак ДСНС в Івано-Франківській області звертається до прикарпатців із проханням не спалювати сухостій та не провокувати виникнення пожеж, які спричинють чималі збитки, а інколи і трагічні наслідки.

До теми сюжет Голос.if.ua:

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.