Голова Івано-Франківської ОДА Шмигаль обіцяє відновити будівництво перинатального центру

Здоров'я, Новини, Суспільство

Вчора голова Івано-Франківської облдержадміністрації Денис Шмигаль провів робочу зустріч з керівниками медичних установ, на якій обговорили стан реорганізації закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування та проблемні питання в умовах реформування, інформує пресслужба ОДА.

На зустрічі йшлося про стан фінансування медичних програм, закупівлі обладнання, впровадження телемедицини тощо.

«Завдання реформи – забезпечити виявлення онкозахворювань, інфарктів, інсультів та інших захворювань на ранніх стадіях», – зазначив керівник області.

Окрім того, голова облдержадміністрації наголосив на важливості для області відновлення будівництва місцевого перинатального центру.

«Для мене це головний пріоритет в медичній галузі Прикарпаття», – наголосив Денис Шмигаль.

Керівник області доручив головним лікарям організувати роботу медичних установ з урахуванням того, що з ІІ півріччя 2020 року виділення коштів на придбання інсуліну та проведення гемодіалізу передається до Національної служби здоров’я України.

Денис Шмигаль також наголосив на важливості прийняття рішень владою всіх рівнів для вирішення проблеми з боргами по зарплаті медикам.

«Ми працюємо з районними та обласним бюджетами і ці питання тримаємо на контролі», – розповів посадовець.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.