Зарплата медикам і тепло для школярів: на нараді в Шмигаля обговорили проблеми Тлумаччини

Економіка, Новини

На щотижневій нараді в голови облдержадміністрації Дениса Шмигаля з керівниками структурних підрозділів ОДА та територіальних органів центральних органів виконавчої влади розглянули проблемні питання Тлумацького району.

Про виконання районного бюджету розповів перший заступник Тлумацької РДА Микола Присяжнюк, про це інформує Голос.if.ua з посиланням на Фіртка.

За його словами, за 9 місяців доходів до бюджету надійшло 25 млн гривень. Спостерігається перевиконання бюджету понад 2 млн. На Тлумаччині протермінована заробітна плата працівникам медичних установ на 2,4 млн гривень. Наразі очікують субвенцію з держбюджету, щоб погасити заборгованість.

Голова  обласної адміністрації Денис Шмигаль каже, що практично увесь минулий тиждень провів в міністерствах.

“Обіцянок ніяких не давали, але це не означає, що нам самим не треба шукати способи виплати заробітної плати. З охороною здоров’я ситуація на порядку денному. Кінцевого якогось рішення мені не дали. Тому не можу вас запевнити. Маю прохання – максимально вишуковувати перевиконання бюджетів, щоб ми могли закрити питання по заробітних платах. Як правило районні лікарні беруть на себе до третини мешканців району, тому треба знаходити кошти”, – сказав Денис Шмигаль.

Щодо готовності об’єктів соціально-культурного призначення до сталого проходження опалювального сезону 2019-2020 років, то Присяжнюк зазначив у Гарасимівській школі не закуплені два газові котли.

За його словами, така ситуація виникла через перерване фінансування. Тому роботи призупинили.

За словами Шмигаля в найближчі дні відкриється фінансування на ці потреби.

“Без сумніву, точно будуть гроші. Тому робіть. По всіх розпочатих роботах які стосуються шкіл, дітей – усе буде профінансовано”, – запевнив голова ІФ ОДА.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.