На Прикарпатті зменшили видобуток гальки, гравію та кремнію

Новини, Суспільство

Головне управління статистики інформує. У січні–серпні 2019р. порівняно з аналогічним періодом попереднього року підприємствами добувної промисловості та розроблення кар’єрів зменшено видобуток гальки та гравію, кремнію на 30,7%, про це пише Голос.if.ua.

У переробній промисловості на підприємствах з виробництва харчових продуктів та напоїв зріс випуск олій рослинних, сиру свіжого неферментованого, молока та вершків незгущених, виробів здобних (на 1,6–21,7%). Разом з цим зменшено випуск масла вершкового, хліба та виробів хлібобулочних, тортів (на 4,7–8,9%), сиру плавленого, молока і вершків коагульованих, йогурту, кефіру, сметани, сухарів, сушок, грінок, соусів, продуктів молоковмісних (на 16,7–31,6%), продуктів яєчних, виробів кондитерських, пряників та виробів подібних (у 1,5–2,5 раза).

Підприємствами текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів у січні–серпні 2019р. збільшено випуск костюмів, комплектів, піджаків, жіночих та дівчачих, футболок, майок й подібних виробів, одягу і аксесуарів до одягу для немовлят (на 5,3–18,8%), жакетів та блейзерів, жіночих та дівчачих, піджаків та блейзерів, брюк, бріджів чоловічих та хлопчачих (у 1,7–2,7 раза). Водночас зменшено виробництво пальт та плащів, жіночих та дівчачих на 1%, пальт, півпальт, плащів, накидок, комплектів і костюмів, чоловічих та хлопчачих, суконь трикотажних, светрів, пуловерів, кофт, жилетів та кардиганів, жіночих та дівчачих – на 15,2% – у 2,5 раза.

У виготовленні виробів з деревини, паперу, поліграфічній діяльності спостерігалося збільшення виробництва дверей та їх коробок та порогів, з деревини, проспектів, плакатів та іншої рекламної продукції, віддрукованої, конвертів з паперу чи картону, журналів реєстраційних (на 9,8% – у 1,7 раза). Випуск деревини (крім хвойних чи тропічних порід), виробів столярних та конструкцій будівельних, з деревини, коробок та ящиків, з паперу або картону, гофрованих, гранул та брикетів з пресованої або агломерованої деревини, шпону, листів для фанери клеєної зменшено на 2–28,5%.

У виробництві хімічних речовин і хімічної продукції зріс випуск речовин поверхнево-активних органічних та засобів для миття шкіри, які містять або не містять мило, на 28%, засобів мийних та для чищення, які містять або не містять мило – на 7,4% при зменшенні виробництва шампунів на 9,9%.

На підприємствах з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції збільшено виробництво посуду столового і кухонного, з пластмас, мішків та пакетів з полімерів етилену, елементів конструкцій збірних для будівництва на 27,4% – у 2,1 раза. Разом з цим зменшено випуск виробів для транспортування чи пакування продукції, виробів інших, з пластмас, розчинів бетонних, плиток, плит, черепиці на 7,7–26,7%, виробів домашнього вжитку – в 1,6 раза, блоків та цегли з цементу, бетону або каменю штучного для будівництва – у 2,6 раза.

У металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів збільшено випуск форм для лиття гуми або пластмас, цистерн, бочок, барабанів, каністр з металів чорних, тканин, ґрат, сіток й огорож, незварних (на 42,1% – у 2,7 раза), листів профільованих зі сталі нелегованої, виробів кованих або штампованих, з металів чорних, арматури кріплень, фурнітури для будівель з металів недорогоцінних (на 11,2–19%). При цьому зменшено випуск блоків дверних і віконних з алюмінію, арматури кріплень, фурнітури для меблів з металів недорогоцінних, котлів центрального опалення, конструкцій збірних будівельних з чавуну чи сталі (у 1,6–2,4 раза).

Серед продукції машинобудування зросло виробництво манометрів, датчиків, електронних (у 4,2 раза), апаратури високовольтної, станцій базових, фільтрів всмоктувальних повітряних для двигунів внутрішнього згоряння (на 25,5% – у 3 рази). Водночас зменшено випуск газомірів, машин пральних, верстатів для оброблення деревини, комплектів ізольованих проводів для свічок запалювання для двигунів, клапанів запобіжних або випускних, машин і апаратів для дугового зварювання металів (на 0,7–36,3%).

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.